www.hundsidan.com
Debuten i appellen är avklarad!!!
2012-02-05 15:55:55

Bilder Bilder
Line
Det finns fler bilder!
Visa alla >>

Första apporten
Första apporten

Kastar apporten och det gick bra med vänstern (husses anmärkning: andra vänstern älskling...)
Kastar apporten och det gick bra med vänstern (husses anmärkning: andra vänstern älskling...)

Isvåg
Isvåg

Då har vi slagit till med en appelltävling också såhär i början på året. Det var debuten någonsin för oss båda, varken matte eller jag har ju tävlat i detta. Vi valde en bra dag för det med blåst, snö, kyla (-5 och i vinden -20), harvad åker med lite gräs kvar här och där som var frusen och som pricken över i:et så hade vi en fågelskrämma i mitten på vårt spår :-). Men, av 8 hundar så var jag bäst idag som spårhund då jag gick mycket fint på sträcka ett och två, en jättefin vinkel och mycket fina markeringar på apporterna. Jag fick lite bry på sista sträckan som låg lite mer i medvind, de andra två var stark sidovind och motvind, och var tvungen att kolla fågelskrämman medans jag letade efter spåret men jag kom igång så småningom och hittade sista apporten efter att jag gått över den då jag kände den i vinden.

Matte var nöjd och jag råkade bita henne i fingret för jag fick ju inte leka med några apporter i spåret som vi brukar göra så jag var så taggad på den gula rullen att jag tog fel. Men, hon kände inget då fingrarna var så kalla :-).

Sen åkte vi in till klubben i Skanör-Falsterbo och så fick husse lite kaffe och kanelbulle. Han får ju inte vara i närheten när jag gör grejer för jag kan inte låta bli att ha koll på honom, så han hade gått iväg lite i kylan för att ta kort och var ganska kall. Matte däremot var varm... Det var tre som hade avbrutit spåren så helt plötsligt var vi bara 6 stycken och matte blev nr 6.

Vi började med budföringen och det var en chansning från mattes sida. Jag har ingen lust att springa ut till folk ifall de inte visar att de har någon rolig leksak att erbjuda så jag struntade i det. Efter den fadäsen ( ja som sagt, hon chansade) så var det platsliggning och där kände vi oss bättre till mods. Men, jag vet inte vad som hände riktigt för jag satte mig först halvt upp efter matte hade gått några steg. Sen satte jag mig helt, sen smög jag fram bit för bit och kom väl ca 3 meter från utgångspunkten och såklart en 0:a på det. Matte sa att jag hade sett rolig ut för jag smög verkligen och före varje steg så såg det ut som att jag kollade på domarna på var sin sida så att de inte skulle se att jag rörde mig :-). Alla andra hundar låg fint utom en BC som satte sig upp, men den satt dock kvar.

Sen var det lydnad. Matte värmde upp mig och vi kände att det kändes bra. Hon tyckte jag kändes liiiite osäker i vissa moment och försökte peppa upp mig. Pipet fick vi bort även om det kom liiiiite i linförigheten och när jag skulle sitta kvar och ligga kvar. Just de två momenten har vi övat på mycket så matte kände sig säker där så jag tänkte att hon inte skulle göra det genom att lyfta lite på rumpan två ggr och flytta mig framåt i inkallningsmomentet. I läggande under gång så tyckte jag att jag skulle halvlägga mig igen så då gjorde jag det. Matte blev nog lite sur på mig tror jag, och såhär i efterhand så kanske det inte var så kul...

Framförgåendet var vi nöjda över. Jag drog lite mycket men gick rakt iallafall och stannade rakt. Matte sa fel kommande när hon skulle gå fram till mig när jag stod stilla och sa fot så då rörde jag ju mig innan hon kom fram. Vid andra tillfället så stod jag inte stilla bara när hon kom fram men vi är nöjda. med tanke på träningen.

Apportering har vi ärligt inte tränat på alls. Vi har provat några ggr men sen liksom tappat bort det i allt det andra, men det gick bra. Jag sprang snabbt ut, lekte inte med den med tassarna, kom snabbt in men tuggade lite. Dock får tilläggas att jag tuggade mycket mindre än jag brukar.

Hopp över hinder tog matte ett dubbelkomando då jag kom så långt ut på sidan. Hon tänkte det var bättre med en 5:a istället för en 0:a ifall jag hade valt att gå vid sidan. Så, allt som allt är vi nöjda med dagen!

Just det jag, vi blev GODKÄNDA på 173,75 och för att vara godkänd måste man ha minst 160 p. För att bli uppflyttad så måste man ha 224 p så vi har en bit kvar :-). Det var en BC och en kelpie som klarade uppflytten idag, vi andra, 2 schäfer och en jaktlabbe, blev godkända och jag och Dirfa vi kom på 5:plats av 8 startande (även om tre bröt).

På vägen hem stannade vi vid havet som hade frusit till is och tog lite bilder. Det var kul att gå på isen men lite läskigt på vissa ställen. Nu dock är jag supertrött och ligger på ryggen med benen i vädret i min biabädd. Det är jag värd tycker jag.

KOMMENTARER
 Eva skriver (2012-02-05 22:59:49)
Bra jobbat!! Så duktiga ni är!!! You go girls!
 Camilla skriver (2012-02-06 15:48:14)
Gött med godkänd debut, både för matte och hund!! Duktiga tjejer!
 Ozzy skriver (2012-04-17 23:18:35)
Nej, nu tycker jag att du uppdaterar bloggen lite dåligt! ;)
Namn* 
Kommentar* 

(ingen HTML)
Skräpfilter* Skriv in de tre sista bokstäverna i svenska alfabetet
Copyright 2011© - all rights reserved Administrera