www.hundsidan.com
Klassvinst i lydnad och sökspecial
2011-10-16 09:39:04

Bilder Bilder
Line
Det finns fler bilder!
Visa alla >>

Bitte och Circus tävlar elitklass
Bitte och Circus tävlar elitklass

Hmmmm, vet inte riktig hur Pablo tänkte här...
Hmmmm, vet inte riktig hur Pablo tänkte här...

Prispallen med mig, Bitte och Twitter och Linda och fluff, och domaren
Prispallen med mig, Bitte och Twitter och Linda och fluff, och domaren

Ja, vi lägger in en till då....
Ja, vi lägger in en till då....

Twitter flyger
Twitter flyger

Söööööt Twitter
Söööööt Twitter

Hej och hå
Hej och hå

Då har det hänt lite grejer igen. Matte har varit på utbildning och gått något som heter Sökspecialen. Hon säger att vi ska prova på sök och det låter ju kul att få springa fritt i skogen :-). Hon var nöjd med kursen och vi ska börja med markeringar har hon sagt. Jag väntar och väntar och väntar....

Sen har vi tävlat igen! Ja, jag vet ju inte att det är tävling såklart men vi gjorde bra ifrån oss. Vi vann klassen och blev uppflyttade till lydnadsklass II. Fjärde gången gillt :-). Jag skötte mig ypperligt och likadant gjorde matte :-). Tävlingen var på hemmaplan med Bearded Collie klubben som arrangörer så det var en massa fluffbollar överallt, men jag var inte så intresserad. Vi var ju och tränade jag och matte, har inte tid med så mycket annat då.

Vi började såklart med platsen och där har vi tränat en del och matte var lite osäker på resultatet. Det enda hon är helt säker på där är att ifall jag reser mig och går upp så går jag till henne, annars hade hon inte lagt mig. Men idag så låg jag !!!!! Hela tiden även om jag vände på rumpan några ggr, reste mig nästan med frambenen men kom på att jag ska ju ligga ( phew säger matte här, hon har äntligen förstått att hon ska ligga kvar och det är det som gäller!!!), tittade runt mig, pep en del tyvärr men det var ju sååååå svåååååårt att ligga stilla!!!!! Oj oj oj vad jag kämpade med mig själv att ligga stilla på platsen. Jag har aldrig varit med om maken ( inte matte heller) vad jag fick kämpa idag. Men låg, DET gjorde jag.

Sen var vi startnummer två så det var bara att packa ihop mig och det gick snabbt och bra. Matte hade redan börjat tidigt på morgonen med ett spår, lite lydnad och sen bara vara och stå stilla och titta på andra på klubben. Vi hade kört lite förbudsträning också men idag så gick det snabbt att få ihop mig innan vi gick in på planen. Jag börjar förstå signalerna. Sen har vi tränat ute hos Bitte två dagar på raken också, tävlingsmässigt, så jag känner igen det där raka, stela tysta som matte får för sig att vara. Kul är det iallafall :-)

Här kommer så poängen;
Platsliggning - 8. Gnäll
Tandvisning - 10.
Linförighet - 9. Långsamt sättande (Håller inte riktigt med här, han måste ha sett ett sättande och kommenterat det. Hon gick superbra och trängde inte en gång!)
Läggande - 8,5. Långsamt
Inkallande - 9,5.
Ställande - 9.
Apportering - 7. Släpper (matte tappar apporten!!! Suck. Hon brukar ju ta den med höger hand och bestämmer sig för vänster idag, och när jag släpper på loss så TAPPAR matte den, den rullar ur hennes hand!. Ja herregud, dessa tvåbenta....)
Hopp över hinder - 10.
Helhetsintryck - 9. (Pipet sa han att det berodde på men han tyckte att det såg mycket trevligt ut domaren och det är alltid kul att höra)

Slutsumman blev 178,5 poäng och vi är SUPERNÖJDA!!! Tjoho och jippie!!!

Husse tog bilder, likaså Pablo som också kom och tittade. Anna-Karin var också med och det var kul att de kom och på en dag som denna!!!! Fast, när vi var inne på plan jag och matte så fick de hålla sig undan....annars har jag sådan koll på husse nämligen.

Kommer lite bilder från Pablo sen också

KOMMENTARER
 Anna skriver (2011-10-16 09:57:01)
Se där, träning lönar sig och det är väl även en mognadsfråga för räkan??Grattis och väl värt!

Kram
 www.dietdog.se skriver (2011-10-16 15:10:39)
Grattis, Dirfa, du skötte dig verkligen förträffligt. Jag kan intyga i egenskap av ögonvittne. Det var snyggt hela vägen, rakt igenom. Men du kan hälsa matte att ett enda långsamt sitt räcker – det hamnar i protokollet bums. Det syntes inte på åskådarplats, dock. Och så får vi säga att du verkligen klär i rosett och är verkligt snygg överst på prispallen!
 Mirjam skriver (2011-10-16 19:59:04)
Fina bilder på er och alla fluffarna! Grattis igen till vinst och uppflyttning! Roligt att Ingvar dömde :). Kram
 Sara skriver (2011-10-16 20:36:20)
Tack snälla ni och vi ( ja, räkan är alltid glad ) är fortfarande mycket glada och nöjda. Känns så skönt att få vissa saker på plats och en känsla inför det här. Mycket kommer hända på vägen, men vi är på gång! :-)
 Camilla skriver (2011-10-17 13:43:37)
Grattis!!!! Nu satt den!!

Twitter fluffighet borde generera extra poäng i Helhetsintryck ;-).
 Katarina skriver (2011-10-18 19:49:29)
Supergrattis Sara och Dirfa! Så kul att det gick så bra denna gång. HURRA vad ni är bra!!
Nu får ni vila lite och sedan är det bara att ta tag i tvåan! Det kommer gå som en dans nu!
Kramar från oss alla! Vi ska försöka bli lite flitigare igen med att kika på hemsidan för nu har vi en ny dator hemma!!
 Cissi och Spray skriver (2011-10-18 22:53:09)
Grattis igen! Vad roligt för er :). Och fina bilder som vanligt på fina vovvar :). Men jag måste bara säga Dirfa att jag gillar din kommentar till linförigheten i protokollet! Eftersom det är du som skriver så måste det vara matte som är hon? Och det är ju skönt att matte "gick superbra och trängde inte en gång!" *fniss*
 Dirfa skriver (2011-10-23 16:25:08)
Ja Cecilia, du har så rätt så rätt :-) Hon var jätteduktig matte :-) *hihi*
Namn* 
Kommentar* 

(ingen HTML)
Skräpfilter* Skriv in de tre sista bokstäverna i svenska alfabetet
Copyright 2011© - all rights reserved Administrera