www.hundsidan.com
Uj uj uj vilket spår...
2011-10-05 13:57:03

Bilder Bilder
Line
Det finns fler bilder!
Visa alla >>

Ser jag inte nästan ut som en greyhound här...
Ser jag inte nästan ut som en greyhound här...

Idag åkte vi ut och la spår i blåsten jag och matte. Det var långt, 800 ca, och hon hade gått bland skog i början och sen ut på öppet fält. Fem apporter blev det och jag hittade alla utom en, fast jag hittade en extra i form av en rosa pipleksak som tillhör Sillen :-)så jag plockade upp den åt honom. Matte bara tog den och stoppade den i väskan, jag förstod ju att den inte tillhörde spåret men den var ju rosa :-)

Och vilka problem jag hade!!! I skogen då, för på fältet så spårade jag bara på en lång sträcka i medvind och sen en lång sträcka i motvind. Jag tog upp spåret bra, gick 100 meter och sen när vinkeln kom så vet jag inte vad som hände!! Svårt var det och jag kämpade på länge, hittade tillslut och fick en apport. Sen när vi skulle fortsätta så var det lite som att det inte fanns där!! Jag gick rundor och letade spår, försökte det mesta och kom liksom runt och tog bakspår och hittade fram till rätt väg. Vill ju inte missa några meter... Sen tappade jag mig igen och fick kämpa på, hittade spåret och kände att jag fick kolla upp igen där jag inte gått och springer då på en apport. Hmmm tänkte matte, bra eller dåligt? Man ska ju inte styra.... Ja ja, vi kom runt från A till Ö och fick med oss alla utom en :-)

Sen gjorde vi ett uppletande och det är inte bara husse som tycker om när det blåser för idag så la matte ut fyra grejer på raken och jag fick springa i motvind och kände dem ju bra. De längst ut var lite svårare, men jag börjar förstå vad det går ut på nu :-)

Vi gick också en liten runda där jag fick springa av mig lite. Skönt väder och mycket att nosa på.

Igår fick jag rejält med motion. Vi åkte ut och gick runt ett liten sjö där jag fick simma, springa i sanden uppför och så backade jag nerför, vi gick en lång runda på det och jag fick ett uppletande. Sen var jag fortfarande springig i benen så matte kastade bollen fram och tillbaka fleeeera ggr så till slut kände jag mig trött och att det var dags att gå och dricka lite vatten :-) Skönt.

Till helgen ryktas det om ett litet miniläger i Markaryd då matte ska gå sökspecialen för Lisa. Matte och Annika Ö ska stanna över där en natt och träna lite, snacka hund och säkert dricka lite vin. Allt detta EFTER att vi tränat såklart :-)

Några bilder i repris

KOMMENTARER
 Camilla skriver (2011-10-05 16:00:45)
Greyhoundlooken är cool ;-)! Ha det bäst på lägret!
 Marita och super Duggla skriver (2011-10-05 17:02:58)
Bilden som visar Dirfa när hon springer.Syrran är helt klart imponerad och vad duktiga ni är som ligger i och spårar.Här händer det inte så mycke.Igår var vi och träna matte var så besviken ingenting funkade så vi la ner allt ihop.Uppletandet var också katastrof.Troligtvis en dålig dag för både matte och hund.
 Cissi och Spray skriver (2011-10-06 21:59:34)
Låter härligt med läger! Hoppas både du och matte får en trevlig helg!
 Eva skriver (2011-10-07 12:06:08)
Mmm, snygg greyhound! Sen gillar jag ju bilden på Ozzy som försöker hångla upp Dirfa... som vanligt alltså... Allt är sig likt!

Bra spår också! Dags för appellen snart?? :)

Kram från eva och terrierpojkarna!
 Eva skriver (2011-10-14 08:36:35)
Sara Sara Sara... Nu saknar jag ett inlägg om sökspecialen! Du uppdaterar dålig. :) Kraaam!!
Namn* 
Kommentar* 

(ingen HTML)
Skräpfilter* Skriv in de tre sista bokstäverna i svenska alfabetet
Copyright 2011© - all rights reserved Administrera