www.hundsidan.com
Min älskade Sina är död.
2012-08-14 22:59:54

Bilder Bilder
Line
Det finns fler bilder!
Visa alla >>

Vacker
Vacker


Min finaste
Min finaste

Min finaste och älskade Sina är död. Hon var en fantastisk hund som tog sig in i allas hjärtan på ett eller annat sätt. I mitt hjärta kommer hon alltid finnas på en speciell plats.

Detta beskriver exakt hur vi hade det:
”Hon är din vän, din partner, din försvarare, din hund. Du är hennes liv, hennes kärlek, hennes ledare. Hon kommer att vara dig trogen till sitt allra sista hjärtslag. Det är din skyldighet att visa dig värd hennes kärlek.”

Dryga 11 år blev hon med ett liv fyllt av spårträning, lydnadsträning, rehabilitering av diverse operationer och en massa mys såklart, men knäskadan var den som satte stopp för det aktiva livet då hon fick flytta till Småland. Ja, inte bara knäskadan såklart. Hon och Dirfa gick inte ihop – två starka viljor som slogs om mattes uppmärksamhet – och då blev valet lätt. Ett liv i skogen utan en massa hundmöten dagarna i ända och stor kärlek från mamma och pappa gjorde det tidiga pensionärslivet till ett lätt val. Visst, stor sorg att inte kunna ge henne det huvudet begärde men kroppen inte riktigt klarade av och att lämna bort henne var inte lätt. Men, jag tänkte att detta var det bästa för henne. Inte för mig, men för henne.

Hon kom in i mitt liv vid två års ålder och hade med sig en del i bagaget, men SOM jag har lärt mig av denna fantastiska hund!! Hon har satt grunden till allt mitt kunnande idag om hundar och hundträning då hon tvingade mig att söka svar på frågor. Envis som få var hon! Talade alltid om när hon inte tyckte att något passade henne eller när hon inte förstod vad jag ville att hon skulle göra. En viljestyrka och en motor som aldrig tog slut och en helt underbar hund inomhus som älskade kel i soffan eller sängen.

Hon blev väl inte känd som den mjuka försiktiga typen direkt. Ville hon ha kel så kom hon fram och körde nosen i sidan på en, eller knuffade till handen så den hamnade på henne. När det var matdags så sa hon till med samma ”subtila” puffande men också en blick som förklarade att om hon inte fick mat snart så… Tydlig och rak i allt hon gjorde och en ärlighet i sitt sätt.

Ha, jag glömmer aldrig när vi bodde på tredje våningen i ett hyreshus och skulle gå ut genom dörren när postkillen kom. Vi möttes precis i dörren och jag såg liksom hur han hoppade till när han gick in, med ett förvånat uttryck i ansiktet som ”Vad hände där?” och förstod ingenting. Jag gick visslande vidare då jag såg på Sinas lilla förnöjda skutt att han minsann hade fått sig ett litet bett i shortsen för han är ju och drar i postlådan varje dag, och springer i trapporna. För en liten polis bodde det i henne. Ordning och reda och hundar som inte skötte sig skulle få en tillsägelse, folk som bråkade skulle skärpa till sig och barn skulle minsann inte springa runt hur som helst och väsnas.

Det finns så mycket mer att berätta såklart, att minnas om mitt hjärta, men man kan inte skriva ner allt tyvärr.

Jag gjorde allt jag kunde för henne och jag vet att jag alltid kunde lita på henne att ge mig allt.
KOMMENTARER
 Jeanette skriver (2012-08-14 23:28:19)
En riktigt go hund med mkt vilja och jag såg redan första gången vi träffades på lägret hur mkt ni betydde för varandra.... kram
 Eva skriver (2012-08-15 07:51:09)
Å, Sara! Så ledsen jag blir! Men så fint att veta att du gjorde verkligen allt och lite till för henne! Jag kommer aldrig glömma Jörgen Thynell som nästan mötte sin överman när han skulle visa sina metoder på Sina. Nej, det gick INTE! :) Damen visste vad hon ville!!
Det är så fruktansvärt tungt att förlora en hund, jag vet precis. Men hon har verkligen en speciell plats i ditt hjärta och där kommer hon alltid att finnas. Tänker på dig! Kramar i massor från oss alla!!!
(Och jag kan hälsa från Ozzy att han är mycket glad över att det är Dirfen som har bott hos er de senaste åren och att Sina fick leva glada pensionärsdagar i Småland.)
 Camilla skriver (2012-08-15 08:06:47)
Kram på dig Sara o hela familjen
 Sara skriver (2012-08-15 09:44:43)
Tack snälla ni för era ord och tankar. Det är sjukt jobbigt och ledsamt även fast man vet att det är såhär...
Ja Eva, där mötte han sin överman :-) Hon visste verkligen vad hon ville.
Jeanette - ja, så var det. Vi gick igenom mycket hon och jag, glädje och jobbigheter och kom varandra väldigt nära.
Camilla - tack, mamma och pappa är glada för den tid de fick med henne och saknar henne mycket.
 Katarina och Zibo skriver (2012-08-15 20:42:56)
Usch jag lider med er! Detta är något så oerhört jobbigt att gå igenom. En älskad vän som aldrig kan ersättas av någon annan. Men som du skrev, de finns alltid kvar i ens hjärta och med tiden har man de goda minnena kvar och kan le igen när man tänker på sin underbara fyrfota vän. Goa lilla Sina, jag tänker på dig och hoppas du får det bra i hundhimlen. Zibo sänder dig en sista stor och varm kängurukram!!!
Alla tankar till dig Sara och dina föräldrar med! Hälsa dem.
Kramar!!!
Namn* 
Kommentar* 

(ingen HTML)
Skräpfilter* Skriv in de tre sista bokstäverna i svenska alfabetet
Copyright 2011© - all rights reserved Administrera