www.hundsidan.com
Åh vilket läger!!
2012-07-24 21:44:28

Bilder Bilder
Line
Det finns fler bilder!
Visa alla >>

Apporteringsträning
Apporteringsträning

Snackar ihop oss lite
Snackar ihop oss lite

Dirfa skäller på Ille första dagen
Dirfa skäller på Ille första dagen

Då har Dirfen och jag och husse varit på kennelläger för andra året i rad. I år var Zolle med också och han skötte sig ypperligt. Startade fint varje morgon, lagade god mat åt oss, förvarade god kall dricka som hämtades mellan träningspassen. Ja, han får följa med fler ggr :-)

Vi åkte upp på onsdagen och var framme på eftermiddagen och hade ett kärt återseende med nygamla vänner och så var lägret igång.

Vi har tränat sök varje dag. Dirfa fick en bra introduktion med suveräna figgar och detta var första gången hon provade på. Hon och jag har testat lite med att få igång markeringar innan vi åkte, men hon har aldrig fått vinda in någon i en ruta. Lillräkan skötte sig toppen och det ligger helt klart för henne!! Kul är det också att få springa och skälla på folk i en skog fylld med blåbär...Det ska liksom finnas bra saker för alla i en sökskog :-)

På eftermiddagarna tränade vi lydnad, ordning och reda, körde lite på en superfin miljöbana, och allt detta på stora appellplaner som är fint skötta. Allt finns tillgängligt - apporter, hinder, koner, vatten :-) ja allt. Sen är det inte fel att få träna med så mycket duktigt folk som ger en massa pointers på hur man går och står, hur man pratar med sin hund eller inte pratar, vad man kan tänka på, tips i höger-, och vänstersvängar, apportering, framförgående ja allt ni kan tänka er!!! Inte konstigt att så många med Raskaboare tävlar och gör bra ifrån sig på tävlingsbanorna. Mitt mål är att få ur så mycket som möjligt ur dessa vandrande uppslagsverk :-)och den här gången fick jag mycket att ta med mig hem.

Vi körde en träningstävling också!! Jag körde appellen och målet är att komma ut i höst och ta den. Sen så har vi kört en massa platsliggning och att ligga kvar själv på ställen, och jag tror att poletten har trillat ner lite grand. Det är SVÅRT att ligga kvar.

Sena kvällar och tidiga morgnar med vackert väder, underbara promenadvägar och fantastiska skogar har förgyllt dessa kenneldagar och vi längtar redan till nästa gång!
KOMMENTARER
 Katarina skriver (2012-07-24 22:26:05)
Kul att ni har haft det så bra och lärorikt på lägret. Fina bilder!
Så himla synd på platsliggningen men å andra sidan väntar ju ett fint resultat när den fungerar nästa gång!! Fina poäng för övrigt.
 Henrikssons skriver (2012-07-25 06:21:25)
Åh vad mysigt det ser ut. Toppen att sökträningen har gått fint.
 Eva skriver (2012-07-27 13:41:13)
Så underbart!! Nu ser vi fram emot att du ska lära oss lite sök. Appellen i höst kommer att gå utmärkt och kul att Zolle skötte sig.

Kramar från oss!
Namn* 
Kommentar* 

(ingen HTML)
Skräpfilter* Skriv in de tre sista bokstäverna i svenska alfabetet
Copyright 2011© - all rights reserved Administrera